Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Missziós gyermekek bemutatkozója, tanúságtétele KisvárdánVissza a listához

2017. november 28.

2017.10. 25-én ünnepelte Karitászunk fennállásának ötödik születésnapját, mely alkalomból egy 5 héten keresztül tartó programsorozat vette kezdetét. Első alkalommal, bennünket a Szent György Görögkatolikus általános iskola diákjait kérték meg, hogy mutassuk be a gyerekmissziót, hogyan lehet már kicsiként is másokon segíteni. Tancoltunk, énekeltünk, tanúságot pedig Ágoston Johanna iskolánk 6-ik osztályos tanulója tett.

 

 

Ágoston Johanna tanúságtétele

Iskolánkban számtalan lehetőség adódik, hogy a szeretet parancsát megélhessük. Gyűjtések, idősek Otthona látogatása, Karácsony előtti élelmiszergyűjtés, amelyek által gyermekként segíthetünk már most. Mi gyerekek sokszor kapunk segítséget szüleinktől, nevelőinktől, vagy éppen másoktól. Azonban ahogyan a Szentírás is fogalmaz jobb adni, mint kapni. Ennek az ízét éreztem meg, egy-egy ilyen közösségi program alkalmával. A misszióban résztvevő gyerekek, vidámak, mosolygósak, érződik, hogy valami plusz erő hatja át őket. Ez a plusz, ami segít a hétköznapokban, hogy a szürke napok megszínesedjenek. Jó közéjük tartozni, jó találkozni, együtt lenni.

Ugyanakkor nagyon fontos világunkban a fény gyújtása, ezzel a tetteinkkel apró mécseseket gyújthatunk az emberek, gyerekek szívében. Reményt adva a világnak, hogy van miért küzdeni, van remény, hogy egy olyan felnövekvő generáció van, akiknek fontos a másik ember.

Kis imával, kis áldozattal gyerekek segítenek gyerekeken, mindig örömmel tölt el, hogy van szerető családom, akik biztonságot adnak. Viszont vannak gyerekek, akiknek lehet kevesebb az öröm az életükben, ezt az örömet szeretném adni nekik. Imáimmal, áldozataimmal. Mindazt soha el nem feledve, hogy nem én munkálkodom, hanem az élő Isten, aki bennünk működik.