Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek

„Adj életet a gyermekednek” – Életvédelmi csoport indult a Facebookon 

2018. április 19.

„Adj életet a gyermekednek” elnevezéssel új, életvédelemmel foglalkozó közösség indult a közösségi médiában. Az egyelőre Facebook-csoportként működő közösségben életvédő szervezetek képviselői mellett érintett segítők is vannak, akik adott esetben segítséget nyújtanak a krízishelyzetben lévőknek.

India: Orissza államban aggasztó a keresztények helyzete 

2018. április 10.

Tíz évvel a keresztényellenes pogrom után az indiai Orissza államban folytatódik a keresztények elleni erőszak. Április 7-én, szombaton indiai püspöki küldöttség látogatott el azokra az istentiszteleti helyekre, amelyek ellen vandál cselekedeteket hajtottak végre Húsvétvasárnap Sundargarh kerületben.

Székesegyházat emeltek a Líbiában lemészárolt egyiptomi kopt vértanúk emlékére 

2018. március 05.

Három évvel a 21 fiatal kopt lemészárlása után Felső-Egyiptomban felépítettek és megszenteltek egy székesegyházat a hit vértanúi emlékére. Az áldozatok maradványait egy szirtei barlangban találták meg, majd a DNS-vizsgálatot követően az épület földszintjén fogják kiállítani – írja az AsiaNews hírügynökség.

Országjárásra indul az Eucharisztikus Világkongresszus keresztje 

2018. február 26.

Országjáró körútra viszik az Eucharisztikus Világkongresszus missziós keresztjét. A keresztet Erdő Péter bíboros prímás áldotta meg és indította útjára február 24-én, szombaton délután az esztergomi bazilikából – tájékoztatta Tóth János Csaba, a főegyházmegye sajtóreferense az MTI-t.

Elkezdődött az ökumenikus imahét – Istentisztelet az üldözött keresztényekért is 

2018. január 22.

Az ökumenikus imahetet megnyitó istentiszteletet január 21-én tartották a budapesti Szent István-bazilikában. Szentbeszédet mondott Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek; igét hirdetett Steinbach József református püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) elnöke.

Szentségimádás 0-24-ben Budapesten! 

2018. január 04.

Állandó szentségimádás indult 2018. január elsejével a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban.

Egy bebörtönzött katolikus életvédő adventi levele 

2017. december 22.

Mary Wagnerről valószínűleg még soha nem hallott. Ez nem az Ön hibája, nem csak világszerte, de még saját hazájában is kevesen ismerik a kanadai életpárti aktivista kálváriáját. A fősodratú média ugyanis következetesen hallgat arról, hogy Kanadában jelenleg évekre le lehet ültetni valakit pusztán katolikus meggyőződése miatt. 

Ajándéktipp Jézusnak 

2017. december 19.

Már csak pár nap és itt a karácsony. Rend van a szobádban? És a lakás hogy áll? Fa megvásárolva? Megvan minden ajándék? Nem hagytál ki senkit? És az ünnepelt mit kap? Gondolom rá is gondoltál. Ha mégsem, akkor karácsony előtti, utolsó blogomban adok neked három tuti tippet, hogy mit ajándékozz Jézusnak. Hodász András atya írása

Megáldották a magyar segítséggel helyreállított templomot a földrengés sújtotta Tolentinóban 

2017. december 11.

Megáldották, december 9-én, szombaton a közép-olaszországi Tolentinóban a Szent Szív és Szent Benedek-templomot, amelynek helyreállítását Magyarország finanszírozta.

Eucharisztia P. Benvin Sebastian SVD jegyzete 

2017. október 05.

Sebastian atya elmélkedését olvashatjuk a 2020-as Eucharisztikus Kongresszusra készülve.

A Pápai Missziós Művek éves konferenciájáról 

2017. szeptember 25.

Minden év május végén a Hitterjesztési Kongregáció egyhetes nemzetközi konferenciát tart a Pápai Missziós Művek (PMM) igazgatóinak Rómában. Ez a konferencia a PMM legjelentősebb éves eseménye.

Önkéntes beteglátogató képzés indul a Budapesti Katolikus Kórházlelkészségen 

2017. szeptember 11.

A képzésre 2017. szeptember végéig lehet jelentkezni a (06-1) 224-8640-es telefonszámon hétköznap 8-16 óra között.