Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek

Megáldották a magyar segítséggel helyreállított templomot a földrengés sújtotta Tolentinóban 

2017. december 11.

Megáldották, december 9-én, szombaton a közép-olaszországi Tolentinóban a Szent Szív és Szent Benedek-templomot, amelynek helyreállítását Magyarország finanszírozta.

Eucharisztia P. Benvin Sebastian SVD jegyzete 

2017. október 05.

Sebastian atya elmélkedését olvashatjuk a 2020-as Eucharisztikus Kongresszusra készülve.

A Pápai Missziós Művek éves konferenciájáról 

2017. szeptember 25.

Minden év május végén a Hitterjesztési Kongregáció egyhetes nemzetközi konferenciát tart a Pápai Missziós Művek (PMM) igazgatóinak Rómában. Ez a konferencia a PMM legjelentősebb éves eseménye.

Önkéntes beteglátogató képzés indul a Budapesti Katolikus Kórházlelkészségen 

2017. szeptember 11.

A képzésre 2017. szeptember végéig lehet jelentkezni a (06-1) 224-8640-es telefonszámon hétköznap 8-16 óra között.

A moszuli szír ortodox érsek: a Nyugatnak fontosabbak az állatok jogai a keresztényekénél 

2017. augusztus 08.

Nikodémusz metropolita, Moszul szír ortodox érsekének nyája az egyike azoknak, akik még beszélik Krisztus nyelvét, az arámi nyelvet a világon. „Biztonságra és jogrendre van szüksége a keresztényeknek Irakban, de úgy tűnik, ezt senki sem kínálja fel számukra” – nyilatkozta Dauod Matti Sharaf, moszuli szír ortodox érsek a National Catholic Register amerikai katolikus lapnak. Nikodémusz metropolita volt az utolsó püspök, aki elhagyta Moszult, amikor az ún. Iszlám Állam elfoglalta az iraki várost 2014-ben.

Maradjatok meg az Isten szeretetében 

2017. május 24.

Eperjes Károly Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművészünk gondolatait és életfelfogását olvashatjuk a következő interjúban.

Eucharisztikus Konresszus: Tanúságtétel a világ felé 

2017. április 03.

A papok nem csodabogarak, hanem olyanok, akik nagy kincset őriznek: az Istennel való barátságot. Ezt csak úgy tudják megosztani másokkal, ha hiteles életet élnek

Maggy, aki 52 ezer árván maradt gyermek anyja lett Burundiban 

2017. március 14.

Marguerite Barankitse 1993-ban, a hutuk és tuszik közötti vérontások idején döntött úgy, hogy befogad néhány árván maradt gyermeket – 25 év alatt 52 ezerre nőtt az általa befogadott gyerekek száma. Két évvel ezelőtt el kellett menekülnie Burundiból, Ruandában folytatja munkáját.

Úti-ima-társ, avagy 2 lelki megálló egy idegennel. 

2017. február 20.

Reggel a vonaton egy bibliát olvasó fiatalemberrel utaztam együtt. A korai lelki ébredés megerősített abban, hogy nem ciki Istennel utazni. „…Jöjjetek, * járjunk az Úr világosságában!”

A szeretet győz: százak oltalmazták élő pajzsként a misére érkező katolikus híveket Amerikában 

2017. február 14.

Egy héttel azután, hogy rasszista támadás érte a szentmisén részt vevő hispán katolikusokat az Egyesült Államokban, az oregoni Portlandben, a helyiek összefogtak, és február 5-én, vasárnap élő pajzsot alkotva védték a híveket.

India – Egy másmilyen karácsony 

2017. január 16.

Marie Degenhardtnak idén másmilyen volt a karácsonya: önkéntesként Dél-Indiában, Salem közelében, teljesít szolgálatot a helyi Don Bosco Gondozó Központban a HIV fertőzött gyermekek között.

Önkéntes beteglátogatók képzése indul a Budapesti Katolikus Kórházlelkészségen 

2017. január 03.

Évente két alkalommal szervezi meg az önkéntes beteglátogatók képzését a Budapesti Katolikus Kórházlelkészség: ősszel – általában október elejétől, illetve télen – január végétől. Most ez utóbbira várják a szolgálatra elhivatottságot érző, hitüket gyakorló katolikusok jelentkezését.