Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek

Elindult Chiara Corbella, a szent életű édesanya boldoggáavatási eljárásának egyházmegyei szakasza 

2018. július 27.

A római egyházmegye július 17-én bejelentette, hogy megnyitotta a fiatalon meghalt édesanya boldoggáavatási eljárását. Chiara Corbella 2012. június 13-án halt meg, nem sokkal kisfia születése után, rosszindulatú daganatos betegségben. Várandóssága idején felfüggesztette a kezeléseket.

A Horvát futballista, aki újjáépítette szülőfalujának lerombolt templomát. 

2018. július 12.

Vedran Ćorluka kétségtelenül nem a legtechnikásabb horvát labdarúgó az elmúlt évtizedekből, azonban stabilitására jellemző, hogy 101 alkalommal szerepelt már hazája válogatottjában. A 32 éves hátvédnek borzasztóan nehéz gyerekkora volt, azonban két dologról sosem feledkezett meg: szülőföldjéről és a hitéről.

Az indiai katolikus egyház védi egy város szegényeit a környezetszennyező nagyvállalattal szemben 

2018. június 11.

A Vedanta óriásvállalat a környezetet súlyosan szennyező rézbányászattal foglalkozik többek között Thoothukudiban, egy 200 ezres dél-indiai városban, ahol május közepén a bánya bezárását követelő tüntetésen a hadsereg a tömegbe lőtt, s tizenhárman meghaltak.

Fairplay néven kávézót nyitott az egyházmegyei Karitász Szombathelyen 

2018. május 29.

Május 25-én nyitotta meg kapuit a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász kávézója, a Fairplay a vasi megyeszékhelyen, a Hollán Ernő utca 4. szám alatt. Afrikából érkezik az itt felszolgált kávé, a bevétel pedig visszakerül Afrikába, hogy segítse az ott élő embereket.

Csíksomlyói Búcsú üzenete 2018. 

2018. május 23.

Marian Adam Waligóra, a częstochowai Jasna Góra-i pálos kolostor házfőnökének homíliáját adjuk közre.

Asia Bibi: „Imádkozzatok és böjtöljetek velem április 27-én!” 

2018. április 26.

A Pakisztánban káromlásért halálra ítélt keresztény asszony, Ászja Bibi felhívást tett közzé, hiszen még mindig pislákol egy reménysugár az ügye törvényes megoldására.

„Adj életet a gyermekednek” – Életvédelmi csoport indult a Facebookon 

2018. április 19.

„Adj életet a gyermekednek” elnevezéssel új, életvédelemmel foglalkozó közösség indult a közösségi médiában. Az egyelőre Facebook-csoportként működő közösségben életvédő szervezetek képviselői mellett érintett segítők is vannak, akik adott esetben segítséget nyújtanak a krízishelyzetben lévőknek.

India: Orissza államban aggasztó a keresztények helyzete 

2018. április 10.

Tíz évvel a keresztényellenes pogrom után az indiai Orissza államban folytatódik a keresztények elleni erőszak. Április 7-én, szombaton indiai püspöki küldöttség látogatott el azokra az istentiszteleti helyekre, amelyek ellen vandál cselekedeteket hajtottak végre Húsvétvasárnap Sundargarh kerületben.

Székesegyházat emeltek a Líbiában lemészárolt egyiptomi kopt vértanúk emlékére 

2018. március 05.

Három évvel a 21 fiatal kopt lemészárlása után Felső-Egyiptomban felépítettek és megszenteltek egy székesegyházat a hit vértanúi emlékére. Az áldozatok maradványait egy szirtei barlangban találták meg, majd a DNS-vizsgálatot követően az épület földszintjén fogják kiállítani – írja az AsiaNews hírügynökség.

Országjárásra indul az Eucharisztikus Világkongresszus keresztje 

2018. február 26.

Országjáró körútra viszik az Eucharisztikus Világkongresszus missziós keresztjét. A keresztet Erdő Péter bíboros prímás áldotta meg és indította útjára február 24-én, szombaton délután az esztergomi bazilikából – tájékoztatta Tóth János Csaba, a főegyházmegye sajtóreferense az MTI-t.

Elkezdődött az ökumenikus imahét – Istentisztelet az üldözött keresztényekért is 

2018. január 22.

Az ökumenikus imahetet megnyitó istentiszteletet január 21-én tartották a budapesti Szent István-bazilikában. Szentbeszédet mondott Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek; igét hirdetett Steinbach József református püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) elnöke.

Szentségimádás 0-24-ben Budapesten! 

2018. január 04.

Állandó szentségimádás indult 2018. január elsejével a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban.