Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek

Elkezdődött az ökumenikus imahét – Istentisztelet az üldözött keresztényekért is 

2018. január 22.

Az ökumenikus imahetet megnyitó istentiszteletet január 21-én tartották a budapesti Szent István-bazilikában. Szentbeszédet mondott Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek; igét hirdetett Steinbach József református püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) elnöke.

Szentségimádás 0-24-ben Budapesten! 

2018. január 04.

Állandó szentségimádás indult 2018. január elsejével a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban.

Egy bebörtönzött katolikus életvédő adventi levele 

2017. december 22.

Mary Wagnerről valószínűleg még soha nem hallott. Ez nem az Ön hibája, nem csak világszerte, de még saját hazájában is kevesen ismerik a kanadai életpárti aktivista kálváriáját. A fősodratú média ugyanis következetesen hallgat arról, hogy Kanadában jelenleg évekre le lehet ültetni valakit pusztán katolikus meggyőződése miatt. 

Ajándéktipp Jézusnak 

2017. december 19.

Már csak pár nap és itt a karácsony. Rend van a szobádban? És a lakás hogy áll? Fa megvásárolva? Megvan minden ajándék? Nem hagytál ki senkit? És az ünnepelt mit kap? Gondolom rá is gondoltál. Ha mégsem, akkor karácsony előtti, utolsó blogomban adok neked három tuti tippet, hogy mit ajándékozz Jézusnak. Hodász András atya írása

Megáldották a magyar segítséggel helyreállított templomot a földrengés sújtotta Tolentinóban 

2017. december 11.

Megáldották, december 9-én, szombaton a közép-olaszországi Tolentinóban a Szent Szív és Szent Benedek-templomot, amelynek helyreállítását Magyarország finanszírozta.

Eucharisztia P. Benvin Sebastian SVD jegyzete 

2017. október 05.

Sebastian atya elmélkedését olvashatjuk a 2020-as Eucharisztikus Kongresszusra készülve.

A Pápai Missziós Művek éves konferenciájáról 

2017. szeptember 25.

Minden év május végén a Hitterjesztési Kongregáció egyhetes nemzetközi konferenciát tart a Pápai Missziós Művek (PMM) igazgatóinak Rómában. Ez a konferencia a PMM legjelentősebb éves eseménye.

Önkéntes beteglátogató képzés indul a Budapesti Katolikus Kórházlelkészségen 

2017. szeptember 11.

A képzésre 2017. szeptember végéig lehet jelentkezni a (06-1) 224-8640-es telefonszámon hétköznap 8-16 óra között.

A moszuli szír ortodox érsek: a Nyugatnak fontosabbak az állatok jogai a keresztényekénél 

2017. augusztus 08.

Nikodémusz metropolita, Moszul szír ortodox érsekének nyája az egyike azoknak, akik még beszélik Krisztus nyelvét, az arámi nyelvet a világon. „Biztonságra és jogrendre van szüksége a keresztényeknek Irakban, de úgy tűnik, ezt senki sem kínálja fel számukra” – nyilatkozta Dauod Matti Sharaf, moszuli szír ortodox érsek a National Catholic Register amerikai katolikus lapnak. Nikodémusz metropolita volt az utolsó püspök, aki elhagyta Moszult, amikor az ún. Iszlám Állam elfoglalta az iraki várost 2014-ben.

Maradjatok meg az Isten szeretetében 

2017. május 24.

Eperjes Károly Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművészünk gondolatait és életfelfogását olvashatjuk a következő interjúban.

Eucharisztikus Konresszus: Tanúságtétel a világ felé 

2017. április 03.

A papok nem csodabogarak, hanem olyanok, akik nagy kincset őriznek: az Istennel való barátságot. Ezt csak úgy tudják megosztani másokkal, ha hiteles életet élnek

Maggy, aki 52 ezer árván maradt gyermek anyja lett Burundiban 

2017. március 14.

Marguerite Barankitse 1993-ban, a hutuk és tuszik közötti vérontások idején döntött úgy, hogy befogad néhány árván maradt gyermeket – 25 év alatt 52 ezerre nőtt az általa befogadott gyerekek száma. Két évvel ezelőtt el kellett menekülnie Burundiból, Ruandában folytatja munkáját.