Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

AdoMis: missziós országokban élő szeminaristák adoptálása segíti a papképzést 

Törődni a hivatásokkal, azokat gyarapítani és a missziós országokban támogatni: ez a célja az AdoMis (missziós országokban élő szeminaristák adoptálása) projektnek, amit a lengyel Pápai Missziós Művek Szent Péter Apostol Műve irodája indított el.

A szaléziak missziója a fiatalok és szegény közösségek szolgálatában 

Tanítás, szakmai képzés, az éhínség által sújtott nép támogatása, a testvériség evangéliumi szellemisége szerint: ez az etiópiai szalézi szerzetesek, valamint a Szaléziak Nemzetközi Önkéntes Segítőinek (VIS) a feladata.

Adventi lelkigyakorlat 

P. Benvin Sebastian SVD és P. Ghie Marselinus SVD lelkigyakorlatot tartanak Budatétényben

Világmissziós vasárnap: La Vega egyházmegyéje megemlékezik az első amerikai keresztelésekről 

A világmisszió hónapjának keretében a következő mottóval ünnepelte meg a dominikai La Vega egyházmegye Cotuíban a világmisszió napját:

„525 éve voltak az első keresztelések Amerikában”.

„Missziós körutazás” ébressze fel a megkereszteltekben a missziós hivatást 

Elefántcsontpart négy egyházmegyéjén halad át egy valódi „missziós körutazás”, egészen december 18-ig. Ezt a helyi Pápai Missziós Művek szervezte, a 2021-es missziós hónap alkalmából. Ennek a különleges utazásnak az alapja az, hogy tanúságtételeken, találkozásokon keresztül jobban megismertessék a PMM munkáját és projektjeit papokkal, szerzetesekkel és laikusokkal.

Magyarnak maradni 

Gratulálunk Editnek!

A gyermekekkel való missziós munkának elsőbbsége van 

A pápua új-guineai evangelizáció útján fontos elsőbbséget adni a gyermekekkel való missziós munkának: erre az eredményre jutottak egy workshop résztvevői, amelyet a Missziós Unió rendezett Port Moresby-ben. A rendezvényen, amelyet P. Victor Roche, a pápua új-guineai Pápai Missziós Művek nemzeti igazgatója szervezett, a jelenlévők megismerhették a Missziós Unió új főtitkárát, Dihn Ahn Nhue Nguyen OFM atyát.

Misszió fiatal nők szolgálatában 

Szűz Mária felszólítására – „Menjetek, ó szolgálóim” – a Toszkánában alapított „Mária ferences szolgálói” nevű olasz kongregáció tagjai elindultak távoli országokba: Indonéziában és Kolumbiában alapítottak missziókat. Erről suor Alessandra Dalpozzo, a „Mária ferences szolgálói” generálisa beszélt, aki október 21-én a Vatikánban tartott sajtókonferencián mutatta be kongregációja tevékenységét.

Ausztrália – a világmisszió ünnepére való készülődés keretében Thaiföldön támogatják a szerzetesnővérek munkáját a szükségben levő gyerekekkel 

Az ausztráliai Pápai Missziós Művek egy adományozási felhívást tett közzé a Jó Pásztor Nővérek thaiföldi munkájának támogatására. A nővérek egy óvodaközpontot működtetnek, ahol veszélyeztetett és hátrányos helyzetű gyermekek vannak.

A Pápai Missziós Művek bejelentette: boldoggá avatják Pauline Jaricot-t 

2022. május 22-én boldoggá avatják Pauline Jaricot-t. Ezt jelentette be Gaëtan Boucharlat de Chazotte, a francia PMM főtitkára videoüzenetében.

Küldetésünk van a világban – gyermekmisszió és gyűjtés a Szent Miklós-iskolában 

Több százezer forintot gyűjtöttek a szentmiklósos diákok társuk, az öt éve éber kómában élő Vince javára október 6-án. Ezen a napon harminchét diákot iktattak be a Szent Gyermekség Művének missziós gyermekei közé.