Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

A misszió egy kaland, amit megér megélni 

„2022 januárjában átköltöztem Calaviba, Beninbe, a ‘Brésillac’ Központba, ahol az Afrikai Missziók Társaságának szeminaristái végzik noviciátusukat, két- vagy háromévnyi filozófiai és három- vagy négyévnyi teológiai tanulmányokat”. Giovanni Benetti atya mesél tapasztalatairól, amiket a fiatal szeminaristák között él meg.

Megszentelt életű nők száz éve a szegények oldalán 

A Ferences Mária Misszionárius nővérek száz éve vannak jelen Myanmarban, hirdetve az evangéliumot szóval, cselekedetekkel és életükkel, mindig az emberek mellett állva, főleg a legszegényebbek és legsebezhetőbbek mellett.

 

95 fiatal katekumen van a Phnom Penh-i közösségben 

Szimbolikusan kopogtattak az egyház ajtaján, hogy kérjék felvételüket a keresztelésre való felkészítés utolsó szakaszába. 95 fiatal kambodzsai katekumen a Phnom Penh-i apostoli vikariátus területén Nagyböjtben megkezdte a 40 napos utat, amely elvezeti őket a keresztség szentségéhez Húsvét éjjelén.

 

Szalézi misszionáriusok segítenek a tigréi háborús övezetben az első vonalban 

„Egyszerűbb lett humanitárius segélyt küldeni Tigrébe, és mi tudunk az embereknek segíteni, akiket a két éve tartó konfliktus érint” – mondja P. Hailemariam Medhin, a szaléziak afrikai-etiópiai tartományfőnöke a kongregáció legújabb segélyprogramjáról Etiópia északi részén.

 

Három nővér Timimounban 

Timimoun falu az algír sivatag közepén levő hasonló nevű oázisban található, 1200 km-re Algírtól délre. Lakosai között, akik mind muzulmánok, él Pauline, Bernadette és a másik Pauline, három nővér Burkina Faso-ból, akik 2014-ben érkeztek ide, követve keresztény hivatásukat.

Egy vallási intézmény kis külvárosi kórháza az emberek szolgálatában 

A „Joseph Strebler” kórház egy kis tábori kórház, amit 1952-ben alapított az akkori loméi apostoli vikárius, Joseph Strebler (SMA) a togói Noépéban.

 

A Consolata missziós nővérek 100 éves jubileumot ünnepelnek: „Nem magunkat ünnepeljük, hanem missziónk forrását” 

„Mi értelme van megünnepelni a Consolata missziós nővérek 100 éves jelenlétét Tanzániában? Mit ünnepelünk? Kit ünnepelünk?” – kérdezi Simona Brambilla nővér, a rend általános főnöknője és Maria Michela Astegiano nővér, az első Consolata nővérek iringia megérkezésének 100. évfordulója alkalmából.

Cloudina Mutizira, missziós domonkos nővér, aki Zimbabwéból származik, most a kongregáció zambiai nemzetközi noviciátusának igazgatója. 

Katolikus családból származik, nagynénje is apáca. A Jézus Szent Szívéről nevezett domonkos nővérek egy nemzetközi kongregáció, hat országban vannak közösségeik: Angliában, Németországban, Kenyában, Dél-Amerikában (Kolumbia), Zambiában és Zimbabwéban.

A hívek imádkoznak és megemlékeznek XVI. Benedek pápáról, a „szeretet pápájáról” 

Mint Ázsia többi országában, a fülöp-szigeteki katolikusok is imádkoznak XVI. Benedek pápáért, aki december 31-én hunyt el 95 éves korában.

Egy különleges nap, örömben, hitben és egyetértésben a dosso-i misszióban 

A karácsony nigeri megünnepléséről beszél egy misszionárius.

Vallásközi találkozások és a szegényekhez való közeledés: a karácsony szelleme 

A pakisztáni keresztény közösségek egy olyan karácsonyt élnek meg, amit hagyományos rítusok, vallásközi találkozások és a szegényekkel, elnyomottakkal való szolidaritás jellemez.

„Etess meg egy barátot”: a katolikus ifjúsági mozgalom karácsonyi akciója 

Jézus Krisztus nevében az indiai katolikus ifjúsági mozgalom (ICYM) tagjai, amely mozgalom a latin rítusú katolikus püspöki konferencia védnöksége alatt áll, elindították az „Etess meg egy barátot” elnevezésű karitatív kezdeményezést az előttük álló karácsony ünnepe alkalmából.