Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Marengo bíboros: „Az ima és megbocsátás böjtje” 

„A mi kis katolikus közösségünk Mongóliában nagy intenzitással éli meg ezt a böjti időszakot. A kilenc plébániai közösség pasztorális és lelki programokat indított. Mi az ima témájára hangolódtunk, az ima évében, amit Ferenc pápa a jubileumi szentév készületére meghirdetett” – mondja Ulánbátor apostoli prefektusa, Giorgio Marengo bíboros.

 

Romanelli atya: „Kérjük szent Porfírioszt, Gáza püspökét, hogy segítsen” 

„Ma Jeruzsálemben több pappal együtt ünnepeltem a szentmisét szent Porfíriosz ünnepén, aki Gáza püspöke volt. Ma minden gázai és gázai övezeti lakosért könyörögtünk hozzá, aki sok kegyelmet kapott az Úrtól” – mondja Romanelli atya, a gázai, Szent Családnak szentelt katolikus közösség plébánosa.

 

A Pápai Missziós Művek elnöke szolidáris életmódot kér: „Jót tenni jó” 

A németországi és európai keresztényeknek a nemzetközi világegyházi szolidaritást még erősebben kellene személyes értelmes feladatként felfogni. Erre buzdított Emilio Nappa érsek, a PMM elnöke, az aacheni Pápai Missziós Műveknél és Gyermekmissziónál tett látogatása alkalmával.

 

A misszió új korszaka felé – A Pápai Missziós Művek európai igazgatóinak találkozója Budapesten 

Az Isteni Ige Társasága budapest-budatétényi Szent Arnold Lelkigyakorlatos Háza adott otthont a Pápai Missziós Művek (PMM) európai igazgatói éves találkozójának február 5. és 9. között.

Kamilliánus misszionáriusok segítenek a pszichikailag beteg embereknek 

„Itt nincs időnk megöregedni, mert a különböző tevékenységek fiatalon tartanak minket” – írja Luigi Galvani atya az indonéziai Flores szigetéről.

 

Új templomok tanúskodnak Krisztusról a kínai metropoliszok új kerületeiben és perifériáján 

Egy új, Szent János tiszteletére felszentelt templom Pekingben jól ábrázolja azt a figyelmességet, amivel a kínai katolikus közösségek munkálkodnak azon, hogy Jézusról tanúságot tegyenek az újabban keletkezett városi kerületekben.

 

A karácsony az öröm és minden szolgaságtól való megszabadulás éjszakája: a misszionáriusok a belső jászol megépítésére buzdítják a híveket 

„Ahelyett, hogy csak a fizikai jászol felszerelésén dolgozzunk, ragaszkodtunk ahhoz, hogy építsük fel a belső jászolt, szívünk jászolát”. Ezt írja a cotonou-i Jó Pásztor templom plébánosa, Hubert Kèdowidé atya, karácsony ünnepe alkalmából, amely ünnep Beninben mély elragadtatást keltenek a keresztények között, de sok nem keresztény között is.

 

Új igazgató 

A Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatósága jelenti, hogy Sebastian atya mandátuma lejárt, ezzel elköszönt az igazgatói széktől.

Az új igazgató, Tete Remis SVD atya bemutatkozó levelét közöljük az alábbiakban.

A Szent Gyermekség Műve 10 éves jubileumáról még egyszer 

2019 szeptember 21-én ünnepelte a magyarországi Pápai Missziós Művek Szent Gyermekség Műve ágazata újra indulásának 10. évfordulóját. A budapesti Szent István Bazilikában volt az ünnepi szentmise, utána a gyermekek megtekinthették az Országházat.

A projektet támogatta Magyarország Kormánya. A támogatás azonosítója: EGYH-KCP-19-0404

A támogatás összege: 500000 Ft

A projekt címe: Szent Gyermekség Műve 10. jubileumi ünnepsége

 

Pauline Jaricot Élő Rózsafüzére egy alkalmazásban 

„Azt akarom, hogy mindennap mondjátok a rózsafüzért a Rózsafüzér Királynéja tiszteletére”: így mondta a fatimai Szent Szűz, aki megjelent a 3 gyermeknek, kérve az egész világot, hogy imádkozzák a rózsafüzért. A rózsafüzér állandó imája az egyház missziójáért Pauline Jaricot lelkiségének és cselekedeteinek kiindulópontja volt, ő alapította meg a Hitterjesztés Művét. Lyonban május 22-én avatták boldoggá.

Pauline Jaricot nyomában 

A helyek történeteket mesélnek: múlt ősszel adományozók és alapítók egy kis csoportja útnak indult a német Pápai Missziós Művekkel együtt a missziós laikus mozgalom gyökerei és Pauline Jaricot életének állomásai felé.

Küldetésünk van a világban – gyermekmisszió és gyűjtés a Szent Miklós-iskolában 

Több százezer forintot gyűjtöttek a szentmiklósos diákok társuk, az öt éve éber kómában élő Vince javára október 6-án. Ezen a napon harminchét diákot iktattak be a Szent Gyermekség Művének missziós gyermekei közé.