Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Kiutasították a nővéreket, akik egy oktatási központot vezettekVissza a listához

2023. június 13.

A nővérek voltak felelősek a San Sebastián de Yalí településen levő központ vezetéséért. A külföldieket megfosztották lakóhelyüktől és kiutasították őket, míg a nicaraguai nővéreket visszaküldték eredeti kolostoraikba.
A Pünkösd ünnepe alkalmával tartott szentmisén Managua érseke, Leopoldo Brenes bíboros, arra buzdított, hogy „ne féljenek” a nehéz pillanatokban. A bíboros megragadta az alkalmat, hogy arra hívja az embereket, hogy éljék meg a reményt, ami elhozza a Szentlélek eljövetelét a nehéz helyzetekkel szemben.
Azzal kapcsolatban, amit ma a katolikus egyház átél Nicaraguában, és ami az elmúlt napokban három pap elfogásához vezetett, a bíboros kijelentette, hogy „az egyház a Szentlélek kezében van”. Managua érseke buzdította a híveket és minden plébániai tagot, hogy ne hagyják magukat befolyásolni a közösségi oldalaktól, amik gyakran félreinformálnak. „Arra hívlak benneteket, hogy ne veszítsétek el a nyugalmatokat és ne hallgassatok a hírekre, a hirdetésekre, amelyek túloznak, hiteles forrásként hirdetik magukat, pedig nem azok. Így hát maradjunk derűsek, minden kétséget kizáróan a Szentlélek az, aki vezeti ezt az egyházat és hamarosan megkapjuk a helyes válaszokat” – mondta az érsek a managuai katedrálisban tartott szentmise végén.

(Fides)