Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Közeledik a Mária-hónap: online előjegyzések a sheshani Miasszonyunk zarándoklatokraVissza a listához

2024. április 30.

Sheshanban április 30-án ünnepélyes szentmisét tartanak a Mária-hónap megnyitása és a zarándoklatok megkezdése alkalmából.
Május 24-én, Mária, keresztények segítsége ünnepén és a kínai egyházért tartandó imanapon a szentély fogadja a sanghaji egyházmegye zarándokait és Giuseppe Shen Bin püspök celebrálja az ünnepi szentmisét a bazilikában.
Az egyéni és közösségi előjegyzéseket online lehet megcsinálni a sanghaji egyházmegye honlapján. Minden zarándokcsoport kap egy útlevelet és a személyi igazolvány azonosításával mehet be.
A „jegyzetek a sheshani zarándoklatról”, az „előjegyzés menete” és a „Szentmisék programja” rajta vannak az egyházmegye honlapján.
Egy összehangolási értekezleten a sanghaji egyházmegye képviselői és a polgári hatóságok kidolgoztak egy részletes programot arra, hogyan fogadjanak a kontinentális Kína minden részéből érkező zarándokokat.
A sheshani zarándokiroda minden zarándoknak ajánlja, hogy vigyázzon a szentélyt körülölelő környezetre, és hogy vigyék magukkal a szemetet, ami a zarándoklat közben keletkezett.
Giuseppe Shen Bin püspök köszönetet mondott a polgári hatóságoknak és minden embernek, aki részt vett a máriás zarándoklatok szervezésében (biztonság, közlekedés stb.). A püspök mindenkit arra hívott, hogy járuljon hozzá a zarándoklatok rendes lebonyolításához és az elmélyülés légköréhez, ami megfelelő az eucharisztikus liturgia ünnepéhez és a gyónás szentsége kiszolgáltatásához, és megteremti a feltételeket „egy szép és értékes zarándoklat-megtapasztaláshoz minden katolikus zarándok számára”.

(Fides)