Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Új plébániatemplomot építettek Lahore egyházmegyében és Szent József tiszteletére szentelték felVissza a listához

2024. május 09.

A plébános, Francis Gulzar és a hívek köszöntötték Lahore érsekét, Sebastian Francis Shaw-t (OFM), aki a Mária-hónap kezdetén a szentmisét bemutatta, a hívek, fiatalok, gyerekek és családok örömüket táncokkal és szívélyes fogadtatással fejezték ki.
Az érsek a következőket mondta: „Ennek az új templomnak a felszentelésével arra emlékszünk, hogy Isten felszólít minket, hogy fogadjuk be felebarátunkat, bocsássunk meg és imádkozzunk ellenségeinkért. Tanuljunk Szent József életéből, aki Istennek és Szűz Máriának szentelte magát és életében soha nem beszélt senkiről rosszat. Igyekezzünk az ő példáját követni, a személyes haragot elengedni és foglalkozzunk a szeretettel és megbocsájtással” – tette hozzá. „Legyen ez a templom mindenki számára, aki belép, a vigasz és a lelki növekedés helye. Hallgattassanak meg imáink és töltsön el bennünket Isten áldása és békéje” – zárta beszédét.
Az új templom alapkövét 2021-ben tették le, és most tudták felszentelni, hála Francis Gulzar atya fáradhatatlan erőkifejtésének és a helyi közösség nagylelkű adományainak.
„A templom felépítése – mondta a plébános – Isten szeretetének a jele és tanúbizonysága a plébániai közösség hitének és odaadásának, amely továbbra is imádkozni fog a békéért, a megbocsájtásért és harmóniáért”, mindez egy olyan tartományban, ahol néhány keresztény közösség erőszakos cselekedetek áldozata lett.
A gyűlöletet és erőszakot tekintve sürget minket a hit, hogy vigaszt keressünk Anyánknál, Máriánál, a béke királynőjénél, hogy mellette országunknak békét és megbocsájtást hozhassunk” – mondta a plébános és emlékeztetett hogy Szűz Máriát az iszlám közösség is tiszteli, mivel a Koránban megemlítik és a helyi muzulmán hívők őt "Hazrat Maryam"-nak ismerik és szólítják.

 (Fides)